DEX mobilier

PAL melaminat

Palul se obtine prin presarrea rumegusului amestecat cu un clei care-i confera duritate si rezistenta. Pe suprafata bruta a palului se aplica o folie subtire numita melamina. Melamina este de diferite culori; practic melamina este ceea ce se vede la mobila, melamina este fata si culoarea palului si implicit a mobilierului.

HDF

HDF-ul (High density fibreboard) este un panou fibrolemnos cu densitate mare. Acesta este alcatuit dintr-un rumegus mai fin, combinat cu substante speciale fiind imbinate la presiuni foarte mari. Acest tip de material poate fi gasit simplu sau melaminat, in culori diversificate, asemanatoare cu cele de PAL.

MDF

MDF-ul (Medium density fibreboard), este un panou fibrolemnos cu densitate medie (permite finisaje bune pe suprafete rotunde, lucru pe care il putem observa cel mai des la mobila de bucatarie si baie unde usile corpurilor suspendate au marginea rotunjita). Este mai rezistent la umezeala decat PAL-ul.

Blaturi buctarie

Blaturile de bucatarie se pot obtine din mai multe materiale. Blaturile din lemn masiv prezinta un aspect natural, placut, aducand cu mobila clasica, rustica. Blaturile din granit sunt elegante, pretentioase si au un pret ridicat. Dau un aspect sofisticat, luxos bucatariei. Blaturile din compozit. Compozitul fiind un material neporos, rezista la aparitia petelor de murdarie si impiedica patrunderea microbilor in interiorul materialului.

Glisiere

Glisierele sunt mecanismele care fac posibila functionarea unui sertar.

Cosuri Jolly

Cosul jolly este un mic dulapior culisant cu rafturi din tije cromate care se monteaza pe partea inferioara a mobilei de bucatarie. Este compus, de obicei, din 2 sau 3 etaje, prinse pe un suport. Poate avea latimi diferite de la 11 cm pana la 40 cm. Sistemul de glisare este format in cele mai multe cazuri din glisiere cu bile, cu extractie totala sau partiala si pot avea amortizare la inchidere. Permite accesul rapid si usor la intreg continutul setarului (pentru varianta cu extractie totala). In varianta cu amortizare se poate elimina zgomotul facut de sertar la inchidere.

Canturi

O alta componenta importanta a mobilei este cantul, care se aplica mobilei pe margini.

Balamale

Cele mai intalnite componente ale unei mobile sunt balamalele. Sunt de mai multe feluri, in functie de deschiderea usilor (usi normale, de colt etc.). Balamale cu amortizare au rolul de a incetini inchiderea usii pentru a nu face zgomot. Balamale ON-TOUCH – au rolul de a deschide usa. Avantajul acestor balamale consta in faptul ca nu mai trebuie folosite manere, aspectul exterior fiind mai rafinat.

Materiale de calitate

La dispozitia clientilor posibilitatea de a selecta ei insisi modelul, textura, culoarea, pretul. In acest fel mobila pe comanda devine accesibila financiar.

Transport gratuit

De transportul mobilei se ocupa exclusiv Mobila CELM. Ne asiguram de buna tranzitie atelier-client. Facem tot ce este posibil pentru ca produsul finit sa nu detina fisuri, zgarieturi, rupturi, lipsuri.

Montaj gratuit

Montajul mobilei este inclus in pret. Nu se plateste nimic suplimentar. Proiectul ajunge la punctul terminus in momentul in care este montat.

Asistenta gratuita

Specialistul va veni cu propuneri in cazul in care clientul nu este ferm. In cadrul acestei etape a proiectului specialistul va prezenta modele de materiale si culori, accesorii si lucrari similare deja efectuate.